Vatten – Källan till ditt liv

Cannabis på Malou
februari 8, 2018
EMF Summit 2018
april 24, 2018
 

Vad är egentligen ”bra” vatten?

Hur ofta reflekterar du över det kvaliteten på det vatten du dricker? Här i Sverige brukar vi slå oss för bröstet med att vi har ”bra” vatten och att vi kan dricka vatten direkt från kranen. Jämfört med många andra ställen på denna jord har vi definitivt högre vattenkvalitet än vad man får ur många andra kranar, framför allt på ställen där man anser att man ”renar” vattnet med klor. Fallet klor är en helt annan diskussion, vi kanske gör en artikel på detta vid tillfälle också. Klor förekommer dessvärre även i Sverige, men vi använder inte sådana mängder som gör avkall på lukt och smak, för det mesta.

Vet du var ditt vatten kommer ifrån?

I Sverige använder vi oss av råvatten i vattenproduktion, då vi har tillgång till både yt- och grundvatten som kan användas som dricksvatten. Det produceras ca. 900 miljarder liter dricksvatten per år och hälften av denna produktion står 170 ytvattenverk för. Det är dessa som förser de flesta storstäder med vatten. Väldigt sällan finns det vattentäkter som räcker för att kunna producera vatten lokalt, detta innebär att vattnet måste transporteras längre sträckor innan de går in i vattenverken.  De flesta skåningar dricker vatten från Småland, som transporteras till Skåne via Bolmetunneln. Det finns många vattentunnlar som leder vatten kors och tvärs genom vårt land. Detta är inget man reflekterar över, och även när man sätter sig in i det så ser man det som något naturligt och ofarligt. Vi måste dock betänka att vatten är så mycket mer än H2O. Genom bland annat Dr. Masaru Emotos vattenprojekt vet vi idag att vatten har minne. Detta har vi egentligen vetat långt mycket längre, då det är så homeopatiska läkemedel fungerar, man använder sig av vattenminne för att skapa verksamma substanser som vi, än idag, inte kan mäta eller förstå hur de fungerar. Det finns starka krafter som försöker svärta ned vetenskapen bakom homeopatin, men det finns tillräckligt mycket vetenskap för att kunna utesluta att det handlar om placebo, eller att homeopati inte skulle fungera. Det finns så mycket mer att utforska och upptäcka – och just vad gäller vatten är det ett mysterium som vi är ljusår ifrån att förstå oss på. Dr. Masaru Emoto utsatte vatten för olika typer av musik, olika uttryck så som kärleksuttryck eller hårda uttryck, eller enbart tankar. Genom en speciell process där han fryser vattenkristallerna för att sedan kunna titta på vilken struktur vattnet har märkte han att vattenmolekylerna förändrar sig beroende på vilka yttre faktorer de blir utsatta för – även vad gäller tankar. 

 

"Du är vad du dricker"

 

Vatten har ett minne

Det mest fantastiska med Dr. Emotos forskning är att det bevisar att vatten faktiskt har ett minne. Om en vattenmolekyl förändrar sin struktur beroende på vad den blir utsatt för innebär det att det går att avläsa denna information vid ett senare stadium också. Det är nu vi får börja tänka på talesättet ”Du är vad du äter”. Det gäller även den vätska vi får i oss. Vi är vad vi dricker. Det vatten som kommer ur våra kranar kommer inte att återspegla färskt, friskt, hälsosamt källvatten. Det vattnet kan du enbart få från den faktiska källan. Just källvatten är något man förundrats över i hundratals år, och folk har vallfärdat till olika platser där vattnet har helande egenskaper. Dessa ställen benämns som ”kurorter”. Kända kurorter är bl.a. Baden-Baden i Tyskland, Karlovy Vary i Tjeckien och Varberg i Sverige.

Vad är det då som gör att det är skillnad på vatten och vatten?

Vi åker dit för att dricka vattnet och sänka våra kroppar i det friska källvattnet. Förr i tiden kunde läkare till och med ordinera sjuka människor att åka till kurorter för att just kurera sig. Kurorter lever kvar än idag, men läkarna skickar inte dit folk längre. Vad är det då som gör att det är skillnad på vatten och vatten? Det finns många olika aspekter här givetvis, det kan röra sig om mineraler i området som gör att vattnet får en viss läkande egenskap, eller pH-värdet, eller att det just är friskt porlande källvatten som har en bra molekylstruktur.

Strukturerat Vatten

Vad menas med strukturerat vatten? Vatten, så som vi blir lärda i skolan, kan existera i tre olika faser – fast form, flytande form eller gasform. Det finns fler stadier av vatten. Det finns ett stadium mellan fast och flytande form, som Dr. Gerald Pollack benämnt ”EZ water” – ”Exclusion Zone vatten”.

EZ-vatten är en tydlig gräns mellan fast och flytande. Det bildas ett område i vattnet där vattenmolekylerna exkluderar allt annat som inte ”hör hemma”. Det blir ett område som enbart består av vattenmolekyler, som dessutom grupperar sig i ett hexagonalt mönster – och det är därför detta vatten kallas ”strukturerat”. I detta strukturerade utrymme finns det inte plats för några molekyler som ej hör hemma i strukturen. Vattnet bildar alltså en sammanhållning som enbart får bestå av vattenmolekyler. Den kemiska beteckningen för vatten är H20, vilket de flesta känner till, men de flesta känner inte till beteckningen för strukturerat vatten, vilket är H3O2, d.v.s. 3 väteatomer parade med två syreatomer. Detta vatten har en mycket tätare struktur och binder på ett helt annat sätt än H20. Det är bland annat detta som gör att vattenytan är så hård, och varför insekter kan gå på vattenytan, samtidigt som de när som helst kan bestämma sig för att bryta sig nedåt och obehindrat simma under vattenytan också, bara de kan bryta sig igenom det övre lagret.

h302
Strukturerat vatten format från H2O
Enligt våra moderna läroböcker är det ingen skillnad på detta vatten och vattnet under ytan, men det är alltså en tydlig skillnad om man ser till molekylnivå.
Det finns olika sätt att skapa sig eget EZ-vatten. Man kan exempelvis ställa ut ett glas med vatten i solen i ca. 30 minuter, därefter ställa in det i frysen. Just innan vattnet håller på att frysa till is kommer vattenmolekylerna börja strukturera sig.
Solens inblandning är också viktig.
Detta forskas det i fortfarande, men om några år kommer man säkerligen komma fram till en hel del mer om hur vi fungerar, framför allt i symbios med solen och med vatten – och hur viktigt det är med infraföd strålning för att aktivera vattnet i våra kroppar, som fungerar som batterier för oss. Vi är elektriska varelser, varenda cell har en laddning, och vårt blod pumpar genom våra vener och ådror med hjälp av laddning. Samma sak upptäckte Dr. Pollack gäller vatten. Vatten kan pumpas genom ett rör utan behov av en yttre influens eller motor. Vattnet är programmerat att fungera på detta sätt då vattnet har en laddning som gör att det beter sig precis så som blod beter sig. För att ladda dessa bränsleceller måste vi utsätta oss för solljus, eller infraröd strålning (värme). Detta är också anledningen till varför vi börjar huttra och skaka i kyla. Vi skapar infraröd strålning för att skapa bättre konduktivitet och hålla blodet flytande i våra ådror.
Faktum är att vattnets laddning ändras i och med struktureringen också.
EZ-vatten har en negativ laddning, medan ”vanligt” vatten har en positiv laddning.
Detsamma sker i våra kroppar. I varenda cell har vi vatten – närmare bestämt H3O2 – då våra celler strukturerar vatten. Om en cell tappar sin laddning blir den sjuk. Då kommer vårt immunförsvar in och rensar bort den sjuka cellen.
Blir allt för många celler sjuka kanske immunförsvaret inte hinner rensa bort dessa celler. Rätt vad det är har man en påfrestning på systemet då allt för många sjuka celler innebär att laddningen i andra celler påverkas också. Ju fler celler som tappar sin laddning, desto fler celler i sin omgivning kommer dessa att påverka.
Cancer fungerar precis så här.
Cancer är ingen yttre influens som smittar oss – cancer är våra egna kroppar som tappat sin förmåga att bibehålla en frisk laddning på cellnivå. När en cancer upptäcks är den såpass stor att den påverkar oss på ett märkbart sätt.
Detta skall egentligen inte ske, om vi hade förstått hur vi skall ta hand om oss för att inte komma dit.
Vi behöver hjälpa vårt immunförsvar genom att ge den så lite jobb som möjligt. Detta gör man genom att leva ett medvetet och sunt liv, så fritt från miljögifter och psykiska påfrestningar som möjligt. Det handlar om allt vi omger oss med. Från kemikalier i våra hem, till maten vi äter, till de tankar vi tänker och om vi omger oss med djupa kärleksfulla relationer och glädje, eller ytliga platta relationer med mycket friktion och irritationsmoment.
Ju mer medvetet liv du väljer, och desto fler medvetna val du gör som gagnar hälsan – desto mindre risk har du att utveckla sjukdomar.
Sjukdomar som orsakas av obalans och disharmoni, till skillnad från hälsa som innebär balans och harmoni.

 

Var kommer vattnet in i bilden?

Vattnet är nyckeln till ett friskt och hälsosamt liv.
Har vi inte tillgång till friskt vatten kommer vi att bli präglade av detta också.
Nu kan vi återgå till kranvattnet som vi inledde med.
Tittar vi på kranvatten på molekylnivå så är detta inte friskt vatten.
Friskt vatten som mår bra har en strukturerad molekylstruktur där molekyler som ej hör till vatten stöts bort och där vattnet befinner sig i sin naturliga miljö – i harmoni.
Vattenledningar, vattenreningsverk, klor och ”renings”kemikalier, vattentorn, vattencisterner och varmvattenberedare är inga områden där vatten frodas och mår bra – och detta går att se på själva vattenstrukturen.
Precis som med mat så måste vi vara medvetna om att varenda tugga gör skillnad, och likaså är det med varenda klunk vätska vi tar.
Drycker så som läsk, saft och energidryck medför inga hälsofördelar. Tvärt om är varenda klunk en klunk i riktning till ohälsa genom förlorad celladdning och frånvaro av vattenstruktur (såvida det inte råkar vara råsaft på frukt och grönt såklart!).
Vattenfilter är något som alla borde ha i sina hem, då man aldrig kan veta vad som slinker med från alla de ledningar vattnet behöver transporteras igenom innan det når upp din kran.
Det är dessvärre allt för ofta personer blir sjuka och till och med går bort på grund av vattenföroreningar, som upptäcks först när det är för sent.
Genom att filtrera vattnet hemma, helst med omvänd osmos, kan man skydda sig mot många av de föroreningar som slinker med vattnet.
Att filtrera vattnet räcker dock inte för att få ett friskt vatten då vattenstrukturen inte är optimal.
Vi är stolta att kunna introducera en fantastisk produkt som strukturerar vatten, enbart genom att befinna sig i detta glas i 5 minuter.

Möt Flaska!

Flaska

Flaska är namnet på ett företag som tillverkar glasflaskor som avger en frekvens som strukturerar vattenmolekyler.
Deras glas har testats av vattenmolekylgurun himself – Masaru Emoto.
föreefterflaska
Vattenstruktur före och efter Flaska

 

 

 

 

 

 

Genom att hälla, gärna filtrerat, vatten i dessa flaskor kan man ta steget närmre friskt och rent vatten – direkt från kranen.
Hälsofördelarna är många, men detta är något som kommer att skilja från person till person. Framför allt kommer man att märka skillnad på urinen, om det är så att man har toxiner som njurarna behövt rensa ut men ej haft möjlighet till än.
Utöver det kommer man att märka skillnad på smaken på vattnet.
Vattnet tål att göras blindtest på. Testa att ta ett glas vatten direkt från kranen, och ett glas vatten med samma vatten från kranen, men som befunnit sig i Flaska-glas minst 5 minuter.
Upplev skillnaden – din kropp och varenda cell kommer att tacka dig!
Köp Flaska här
Flaska – källvatten vart du än går

 

Källor :
Ienna, F, Yoo, H. and Pollack GH: Spatially Resolved Evaporative Patterns from Water Soft Matter, 8 (47), 11850 – 11856, 2012
Pollack, G.H.: The Fourth Phase of Water: Beyond Solid, Liquid and Vapor. Ebner & Sons, 2013
Pollack, G.H., Cameron, I., and Wheatley, D., Water and the Cell. Springer, 2006.
Biological Water Dynamics and Entropy: A Biophysical Origin of Cancer and Other Diseases†Robert M. Davidson 1,* , Ann Lauritzen 2 and Stephanie Seneff 3 – entropy 2013
Water Stressors and Blood Flow 15 Februari, 2016 av MARTIN MICHENER, PHD